Enter your keyword

post

Betegség, mint szimbólum

Betegség, mint szimbólum

A betegség nem más, mint út az egészséghez, a teljességhez. A betegséget ezért nem szabad kerülni, szőnyeg alá seperni, titkolni. El kell fogadnunk, szembe kell néznünk vele. A betegség figyelmeztet arra, hogy változnunk kell, valamit nem csináltunk jól eddig. Az önemlékezéssel, analitikus meditációval, relaxációval felfedhetjük a valós problémáinkat. Amikor ennek értelmét, összefüggéseit megértjük, megfelelően értékeljük, akkor jövünk rá igazán arra milyen nagy érték, lehetőség a betegség számunkra

Minden betegségnek üzenete, jelentése van, ami más-más mondanivalóval bír. Értelmeznünk kell ezeket az üzeneteket. Hisz minden betegségnek más a jellege, tünetei, eltérő életviteli, problémára hívja fel a figyelmet. A test soha sem egészséges, vagy beteg. A test tudatunk, érzéseink, gondolataink, félelmeink materiális megjelenése az anyagban. A testben leképeződnek helyes-helytelen tudati információink. A fizikai test és tudat összehangolt működését, harmóniáját nevezzük egészségnek. Amikor ez felborul, akkor következik be a betegség állapota. A gyógyulást, gyógyítást ezért a tudat, lélek harmonizálásával kell kezdeni.

A betegségek fõbb csoportjai:

– érzelmi – indulati (vágyak, gyűlölet, harag, irigység, félelmek) pl.: torok problémák, gyomorfekély

–  környezeti (elfojtások, agresszív uralkodás a másikon) pl.: bőrgyógyászati problémák, hajhullás

– karmikus (testi hibák, örökletes betegségek): véletlen szövődmények magzati korban illetve gyerekkorban

„Mint ahogyan a madár sem tud elszakadni az árnyékától, úgy a lények sem tudnak elszakadni a betegségeiktõl”

A tudatlanság három fõ méregbõl áll. Ezek a vágy, gyûlölet és a tompaság. Ezek okozzák az ártó-szél, az ártó-tûz és ártó-víz betegségeket.”

Szél – gondolat, gondolatok

Tûz – vágy, gyûlölet, düh, harag

víz – érzelem, érzelmek

Minden betegség, sérülés, fertõzés nem jelenlétbõl, zavaros érzelmekbõl, zavaros tudatállapotból indul ki. Elhanyagolással, figyelmetlenséggel párosulva halálos betegséggé is fejlõdhet. Minden betegség vizsgálatánál fel kell tárni annak hátterét (környezet, gondolatok, vágyak, fantáziák). Ugyanis ezek nem megélése, kiélése, elfojtása, felhalmozása indítja be a betegséget és hozza létre a torzulásokat fizikai szintünkön (testünkben)

Minden betegség és hozzá tartozó tünet újabb kihívás az egyén számára (és a környezet számára is). Más-más fokozattal, terheléssel, tanulási feladattal. Szintünktõl függõen ezek néha igen nagy fájdalmakkal járnak. Fokozatonként nõ a nyomás és a szenvedés. Az egyén megértésétõl, nyitottságától, szorgalmától függ a rá váró szint. Minél jobban ellenáll, nem foglalkozik az üzenettel, feladattal, annál nagyobb a nyomás, hogy váltson irányt, foglalkozzon önmagával, környezetével.

A betegség tagadása, agresszív el nem fogadása mélyebb fizikai szintre, elváltozásra készteti a testet. Hisz a test egy tükör. Tükrözi a bennünk zajló, kavargó folyamatokat, eseményeket, megéléseket. Gyakran érezzük elõre, hogy valami készül, lappang bennünk, még mielõtt megjelenne a fizikai szinten. Ekkor könnyebb még visszaállítani a harmóniát.

Önismerettel, önképzéssel képesek vagyunk szellemi, illetve érzelmi szinten rendezni a problémát. Ha a betegség fizikai szinten megjelent, akkor arra kel törekedni, hogy elfogadjuk, megértsük ezt az új állapotot. Amennyiben ez nem így történik, energiát és idõt veszünk el a probléma megértéstõl, feldolgozásától.

Eluralkodik rajtunk a pánik, összezavarodunk, egyre távolabb kerülünk a betegség eredeti okától. Kialakul bennünk a betegségtudat, amely folyamatosan termeli az energiát, mellyel blokkoljuk saját testünk gyógyulását.

Minden gyógyítási technika, eljárás során fontos a komplex szemlélet, mely a betegség okát, jelenét és esetleges következményeit vizsgálja. Szembe kell nézni önmagunkkal, kezünkbe kell venni saját sorsunkat, gyógyulásunkat, mert senki nem tud meggyógyítani minket. Mi teremtettük meg a betegséget s a betegség okát, s ezért mi magunk vagyunk csak képesek ezen változtatni. Segítséget, útmutatást kérhetünk, kaphatunk, de helyettünk más nem oldhatja meg ezeket a feladatokat. Hisz ha nem jól „vizsgázunk” újra betegek leszünk azzal a különbséggel, hogy nehezedik a nyomás, halmozódik a feladat a betegség.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.