Enter your keyword

post

Babamasszázs BBMM – Szeretnénk minél több tudatos szülőt képezni

Babamasszázs BBMM – Szeretnénk minél több tudatos szülőt képezni

Magyarországon egyedülálló szabadalmi oltalmat élvezőprogramról van szó, amely a családi kapcsolatoknak fizikai és lelki értelemben is hatékony támaszt nyújt.

Amikor egy koraszülöttet, vagy mozgássérült csecsemőt látunk, elszorul a szívünk. Kevesen gondolnak rá, hogy mit élhet át az a szülő, akinek egész életében gondoskodnia kell sérült gyermekéről.

Fontosnak tartottuk, hogy az oktatóink a szülőket is meg tudják megmasszírozni, segíteni azok fizikai és lelki gondjain.

Két éve már a kismama masszázs is szerepel a képzési modulokban, hiszen bizonyított tény, hogy a terhesség alatt a magzatra milyen nagy hatással van az anya lelki állapota. Nem egyszer ez okozza a későbbi problémákat.

Kezdetben az orvosi köröket is meg kellett nyernünk, hogy egy keleti hagyományokat is figyelembe vevő módszert elfogadjanak.

Az Egészségügyi Továbbképző Intézettel 4 évig tartott a képzési együttműködésünk, melynek keretében a védőnőknek, természetgyógyászoknak és egyéb egészségügyi dolgozóknak kredit pontos továbbképzés keretében tanítottuk a módszert.

Orvosoknak, védőnőnek és gyermekápolóknak rendezett több konferencián is előadást tartottunk. Pl. „Hazamentem a PIC-ből”, Védőnői Konferencia stb.

Mára sok orvos és egyéb fejlesztő módszerekben dolgozó gyógypedagógus is alkalmazza már a praxisában a BBMM módszert.

Szeretnénk minél több tudatos szülőt képezni, akik már otthoni keretek között is észreveszik, ha gond van a gyermekkel, mert megelőzni könnyebb a bajt, mint az fájdalmas terápiákkal orvosolni.